XX., jubilejno martinovanje v Kulturnem centru Laško

Etno odbor Jureta Krašovca pri Zvezi Možnar je v soboto, 12. 11. 2016 v Kulturni center Laško pripravil 20. jubilejni martinov večer s prikazom blagoslova vina.

Preberi več

Leta 1996 so v Laškem "stopili skupaj" člani Turističnega društva Laško, Etno odbora Jureta Krašovca, Nadžupnijskega urada sv. Martina, Knjižnice Laško in Muzeja Laško, kasneje tudi ekipa STIK-a Laško in obudili praznovanje Martinovega.

Skozi vsa leta je prireditev temeljila na starih običajih in prav tako je bilo tudi tokrat.

Sodelovali so:
pritrkovalca Marko in Irena Zeme, KD Miklavž, KD Ofirovci in koledniki iz Laškega, KD Vrh nad Laškim – Ljudski pevci Šentlenartčani in Vaška godba Vrh, Martin Selič – godec na harmoniki, Strelsko društvo Celjska četa Mala Breza, KUD Šentrupert, KD Anton Tanc, KUD Lipa rečica – Martini;
in gostje: Folklorno društvo Prekmurje Lendava, ki so pokazali, kako se mlado vino blagoslavlja v Prekmurju.

Ivan Medved

Ključne besede

PRAZNOVANJE, martinovanje, ljudski godci, LJUDSKI OBIČAJI, ljudski pevci, LJUDSKI PLESI, LJUDSKI PRAZNIKI