Vida Mokrin - Pauer

Vida Mokrin – Pauer se je rodila leta 1961. Je pesnica in pisateljica, ki živi v Novi Gorici. Diplomirala je iz primerjalne književnosti, literarne teorije in bibliotekarstva. Od leta 1989 je v svobodnem literarnem poklicu. Izdala je šestnajst knjig poezije, štiri so za otroke. Njene pesmi so izšle v tridesetih zbornikih in antologijah v slovenščini in v dvanajstih tujih jezikih. S prijatelji je izdala še satirična erotična romana v pismih. Nominirana je bila za nagradi Veronika ter Jenkovo nagrado, prejela je tudi posebno priznanje na mednarodnem natečaju Glas ženske. Od Mestne občine Nova Gorica je leta 2010 prejela nagrado Franceta Bevka. Zadnjih deset let iz navdiha upesnjuje kvantno-kozmično-humorno-pravljično feministično poezijo. Predava in nastopa s poezijo, ki nasmeje in zdravi z ozaveščanjem, da objektivnosti in mrtve materije sploh ni in da je vsako bitje enako dragoceno.