Srbska vojska na Muri

Na fotografijah so srbski vojaki, ki jih je posnel znani fotograf Jože Žuman iz Šafarskega v občini Razkrižje. Fotografije prikazujejo srbsko vojsko na Muri ob priključitvi Prekmurja k Sloveniji po pariški mirovni konfenrenci. Preberi več
Pripoved na fotografijah opisuje duhovnik Jože Godina iz Srednje Bistrice, ki je kot Maistrov borec pripeljal srbsko vojsko preko Gibine s pomočjo broda čez Muro v Prekmurje, kjer so zasedli teritorij Prekmurja, ki je pripadel Sloveniji po sklepu pariške mirovne konference. Fotografski material prikazuje življenje srbskih vojakov na Muri.