Spominski večer in razstava ob pesnikovi stoletnici rojstva

Stoletnico rojstva Severina Šalija smo praznovali v Knjižnici Mirana Jarca, kamor je pesnik zahajal tako rekoč vsak dan. Preberi več
Skupaj z njegovimi sorodniki, prijatelji, znanci, sodelavci ter poznavalci njegovega dela smo ustvarili  - Šalijev večer, preprost, kot je bil on sam, z njihovo pomočjo smo pripravili tudi razstavo (gradivo za razstavo so nam prijazno posodili družini Papić in Šali ter gospa Marija Reščič). Ta večer so se v knjižnici zbrali številni Novomeščani, Dolenjci, poznavalci in častilci Šalijeve umetniške besede od vsepovsod in vsi smo bili, potiho ali naglas, istih misli – da bo Severin Šali, dolenjski pesnik, prevajalec in kulturnik, v svojih delih živel večno.