Obeležja vojne za Slovenijo - ohranjanje spomina na Goriškem

V letu 2021, ko praznujemo 30 let osamosvojitve Slovenije, je v Goriški knjižnici nastala zgodba, ki svojo pozornost usmerja k obeležjem, ki v našem prostoru ohranjajo spomin na ta čas.

Preberi več

Po poglavjih se sprehodi skozi ključne trenutke, ki so privedli do tega, da smo v Sloveniji začeli razmišljati o samostojni poti in pozornost nameni takratnemu dogajanju v goriškem prostoru. Številne domoljubne in veteranske organizacije skrbijo za to, da spomin ostaja, tako z javnimi obeležji kot s slovesnostmi ob pomembnih obletnicah. Kje vse so na Goriškem posejani spomeniki v spomin na osamosvojitev Slovenije? Zakaj so takšne oblike, kot so? Tik pred koncem postreže še z nekaj zanimivostmi. Ste vedeli, da …

Zgodba je nastala v sodelovanju z Lavričevo knjižnico Ajdovščina, bogatijo pa jo tudi fotografije, ki jih je posnel g. Mirko Šterman v letu 1991.

Vabljeni k branju.