Razširitev cerkve

Načrt za prenovo je narisal arhitekt Ivan Pengov. Zidarska dela je prevzel Ivan Sršen iz Domžal. 21. marca 1938 so pričeli z zidarskimi deli in dokončali v dveh mesecih. Preberi več
Podrli so celotno zadnjo steno prezbiterija, celoten obok nad prezbiterijem z velikim delom obeh stranskih sten in v zakristiji vmesno steno, zazidali vhod za ljudi iz zakristije v cerkev, naredili novo steno ob stopnicah na prižnico in razširili vhod iz zakristije k oltarju. Prizidala se je nova »moška« kapela z novim vhodom v cerkev. V to kapelo so postavili dosedanji oltarni kip Marije z Jezusom. Na obeh straneh prezbiterija so izkopali po tri vdolbine za slike. Narejen je bil nov obok nad prezbiterijem. V zadnjo steno so postavili bronasti kip Kristusa Kralja, kakor si ga je zamislil akademski slikar Peter Loboda iz Domžal.