Zemljevid

Radivoj Pahor se je rodil leta 1946 v Renčah, kjer živi in ustvarja še danes. Prvo pesniško zbirko Tudi to je pot je objavil leta 1973, nato so izšle še zbirke Glineni plašč, Deviško satje, Endemični diskurz, V plašljivem vrbju ter Niti črke več in roža bo moja. Z Markom Krumbergerjem sta izdala likovno-pesniško mapo Brevir srca. Radivoj Pahor je svoje prispevke objavljal predvsem v Primorskih srečanjih, Fontani, Krasu, Mladiki, Sodobnosti, Svobodni misli, Primorskem dnevniku in Mladini ter v spletnih revijah Locutio in Trsje. Na Radiu Slovenija so pripravili njegov literarni portret, nedavno pa so v Delu objavili izbor njegovih Epigramov, ki jih avtor pripravlja za knjižno izdajo.

O pomenu materinščine:

Brusít, brusít … Kar časa ostane, pa kosít!