Pripovedi iz moje knjižnice: natečaj ob 70-letnici Mariborske knjižnice

Natečaj za najboljšo pripoved z naslovom Pripovedi iz moje knjižnice, ki smo ga v Mariborski knjižnici razpisali ob praznovanju njenega 70. rojstnega dne, je potekal od 1. maja do 30. septembra 2019. V tem času je v knjižnico prispelo 18 pripovedi.

Slavnostna razglasitev nagrajencev in podelitev nagrad se je v zelo prijetnem vzdušju odvila na Prešernov dan, v soboto, 8. februarja 2020, v prostorih čitalnice na Rotovškem trgu. Na ta način smo obeležili tako slovenski kulturni praznik kot tudi 71. rojstni dan Mariborske knjižnice. Z dogodkom pa nismo le sklenili jubilejnega leta naše knjižnice, ampak smo odprli vrata za nadaljnje sodelovanje z vsemi, ki imajo veselje z ustvarjanjem pisane besede. Že v tem letu namreč pripravljamo nov natečaj z željo, da zberemo čim več domoznanskih pripovedi.