Poplava, požar, vojna

Vstop v 90. leta je za kolektiv celjskega časopisa in radia predstavljal pravo apokaliptično obdobje.

Preberi več
Kataklizmi sistema, ki je sproducirala pr­ve demokratične volitve (aprila 1990), je oktobra istega leta sledil požar, ki je dodobra uničil delovne prostore in inventar. Že mesec dni kasneje so novinarji morali v zasilno urejenih in usposob­ljenih prostorih slediti uničujočim posledicam visoke Savinje, ki je na dan Vseh sve­tih zalila polovico Celja in vse kraje v svojem porečju. Kot zanimivost velja omeniti, da se je v Luče, odrezane od sveta, od vseh novinarjev prva prebila prav novinarka-pripravnica tednika in ra­dia Urška Kolenc Selišnik. Sledila so poročila z decembrskega referenduma za samostojno Sloveni­jo in pol leta kasneje spremljanje de­setdnevne vojne.