Muzejski vlak v Deželi Celjski

Bogata zgodovinska dediščina je eden od najmočnejših turističnih adutov Knežjega mesta. Z investicijami v turistično infrastrukturo in s prenovo starega mestnega jedra je Celje pridobilo nove privlačne vsebine. Celje je tudi regijsko središče širšega turističnega območja – destinacije Dežele Celjske, ki združuje 21 sosednjih občin.

Novost v vse bolj pestri turistični ponudbi je vožnja z muzejskim vlakom, ki ob sobotah v pomladnih in poletnih mesecih vozi med Celjem in Podčetrtkom. Projekt »Z muzejskim vlakom po Deželi Celjski« je nastal v sodelovanju med Slovenskimi železnicami in partnerji v destinaciji Dežela Celjska. Zaživel je v želji po večji prepoznavnosti lokalnih kulturnozgodovinskih znamenitosti in številnih naravnih lepot. Poudarja tudi zgodovino in sedanji pomen železniškega potniškega prometa v celjski regiji.