Mojca Ocepek Avbelj

»Pri nas ročno delo še vedno ni cenjeno, zato svojih cvetlic iz krep papirja nikoli ne prodajam, ampak jih podarim prijateljem in znancem za rojstni dan. Predvsem pa tistim, ki znajo ceniti moje ročno delo ob večerih,« pravi upravna delavka Mojca Ocepek Avbelj iz Domžal, ki se je v Društvo rokodelcev Moravške doline včlanila pred sedmimi leti in se v nekaj mesecih naučila izdelovati cvetje iz papirja. Preberi več
»Bila sem mestni otrok,a sem vseskozi rada kaj ustvarjala z rokami. Spomnim se svojega miniaturnegašivalnega stroja in punčke, ki sem ji sama sešila oblekico. Sešila sem krilcein bluzo in jo malo nabrala, da je bila videti bolj damsko,« pripoveduje Mojca,ki za izdelavo vrtnice potrebuje pičlih 20 minut.

CVETLICE, OBLIKOVANJE, PAPIR