Zemljevid
Klekljarica Metka Ravnikar prihaja iz Domžal. Po poklicu prodajalka galanterije se je pridružila rokodelcem z namenom, da osvoji rokodelska znanja. Preberi več
Smeje priznava, da se je otroško predala klekljanju, tej stari rokodelski veščini. Pri učenju je najprej osvojila kitico, slepi ris, široki ris z notranjimi in zunanjimi postavki, široki ris z verižico in sukani ris. S temi tehnikami že izdeluje prtičke, čipke (vstavke), ki se všijejo in prišijejo na blago. Tako nastajajo zavese, prti in prtički. V svojih izdelkih uporablja tudi barvaste niti za popestritev izdelka.

čipke, KLEKLJANJE, ROČNA DELA