Kamniško-Savinjske Alpe

V Kamniško-Savinjskih Alpah je bil pred ustanovitvijo Slovenskega planinskega društva zelo aktiven Avstrijski turistični klub, ustanovljen leta 1869. Klub je markiral številne poti: skozi Turski žleb na Skuto, iz Luč in Robanovega kota na Ojstrico ter od slapu Rinka do Okrešlja. Nemško avstrijsko planinsko društvo je zgradilo koči na Korošici in na Okrešlju. Preberi več
V prvem letu delovanja Slovenskega planinskega društva sta nastali kamniška in savinjska podružnica. Podružnici sta imeli izredno aktivne in marljive markaciste, saj so nadelali poti s Kamniškega sedla na Planjavo ter od Škarij do Ojstrice, s tem pa je bilo omogočeno prečenje iz Robanovega kota do Kamniškega sedla. V Kamniku in drugih krajih so postavili smerokaze in orientacijske table.

Jelena Justin

Ključne besede

Kamniško-Savinjske Alpe, Planinsek koče, PLANINSKE KOČE, PLANINSKE POTI, planinske razglednice, planinski motivi, PLANINSTVO