skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Franc Hribar - Rudarji v Savskih jamah

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Spomini na rudarje v Savskih jamah, ki jo je napisal Franc Hribar - Peredl. Preberi več
Vsebino dokumenta predstavlja zgodba "Spomini na rudarje v Savskih jamah: zapis življenjske zgodbe po pripovedovanju" Franca Hribarja - Peredla, vnuka zadnjega rudarja iz Savskih jam, ki je objavljena v knjižici Kako so v Planini pod Golico včasih živeli. Opisuje zgodbo treh generacij: življenjsko zgodbo rudarja Antona Hribarja od prihoda v Savske jame leta 1878 do druge svetovne vojne, njegovega sina Antona Hribarja mlajšega in zaključi z zapisom svojih spominov na življenje v Planini pod Golico v drugi polovici 20. stoletja. Dokument vsebuje tudi štiri fotografije: Rudarji v prazničnih uniformah, Stari oče Anton Hribar kot vojak v Pazinu leta 1915, Na Jeričevem rovtu na Golici leta 1956 ter Ena najstarejših fotografij Planine pod Golico.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

zgodovina

Kontaktne osebe

Nataša Kokošinek

Ključne besede

DOMOZNANSTVO, ETNOLOGIJA, Jesenice, krajevna zgodovina, Planina pod Golico

Datum objave

17.01.2012 10:13

Zadnja sprememba

16.09.2013 18:37

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam