Zemljevid

Anton Zabukošek iz Dramelj je bil peti otrok v družini. Anton naj bi bil naslednji gospodar na domačiji. Leta 1914 je bil vpoklican v Dramljah. Bojeval se je na Soški fronti na bojnem polju 1/155 kot vojak Feldsturm bataljona. Domači so želeli, da bi se čim prej vrnil s fronte.

Preberi več
Želja se jim ni izpolnila, saj je Anton umrl zaradi bolezni na bojišču 17. avgusta 1915 . Naslednji dan je bil pokopan v Medji vasi v župniji Brstovica. Iz fotografije je razvidno, da je bil Anton vojak prve svetovne vojne. Z njim na fotografiji so vojaški kolegi iz bojišča, ki jih svojim domačim opisuje tudi v pismih.