4. srečanje državnikov Slovenije pod Najevsko lipo

KFD 23/1994 _9, JULIJ 1994_ Preberi več
Za srečanje državnikov pri Najevski lipi nad Črno na Koroškem je bila spet izdelana CGP (plakati, mape, vabila, katalogi …), kjer je bil zaželen le dotisk na dopisnico kot vstavek v kuverto amerikanko. Marsikdo si je zapomnil izdelano podobo za zimske igre in so me kar poklicali na pogovor in dogovor. Oblikovno sem stiliziral lipo na neki amorfni, vzdolžno pravokotni točkasti podlagi (simbolno ljudstvo), jo vertikalno omejil ter obarval kot označitev političnega pluralizma. Največ negodovanja je izzvala lipa, ki naj ne bi bila »tista Najevska«. Pri tem so kritiki  izgubili izpred oči simbolni smisel srečevanj kot nadaljevanje neke stare, skoraj bajeslovne navade slovanskih prednikov.

Borut Bončina

FILATELIJA