Fedor in Otomar Bamberg

V Kleinmayrovi tiskarni je delal tudi Fedor Bamberg (1817-1862), ki je l. 1846 oženil Kleinmayrjevo hčerko Teklo ter vstopil kot družabnik in postal soustanovitelj podjetja Ig. pl. Kleinmayr & Fed. Bamberg; od 1852 do 1862 je bil vodja knjigarne in tiskarne. Bamberg je v izboljšal poslovanje tiskarne. Kupil je dva sodobna tiskarska stroja, namesto dotedanje razsvetljave z lojenkami pa je vpeljal plinsko razsvetljavo in zaposlil nove delavce. Med slovenskimi knjigami iz te tiskarne ima osrednje mesto zbornik Vodnikov spomenik : s spisi od 86 pisateljev in štirimi na kamen tiskanimi dokladami iz leta 1859. F. Bamberg je vstopil tudi v politiko. Po njegovi smrti je zaradi mladoletnosti sina Otomarja vodenje podjetja ponovno prevzel Ignacij Kleinmayr.