Elektro delavnica

Električarji, zaposleni v elektro delavnici IUV, so bili razdeljeni na dve osnovni skupini: šibki in jaki tok. V prvih letih je bilo zaposlenih okrog 10 električarjev, kasneje pa do 18.

Glavne delovne naloge električarjev so bile vezane na predelave elektro komand strojev. Elektro stroka v IUV je med vsemi tehničnimi smermi najbolj ažurno sledila novostim s svojega področja.

Remontna skupina je bila zadolžena za vzdrževanje vseh vrst elektro naprav in napeljav, elektro razdelilcev, osvetljave. Znati so morali brati načrte, poznati stroje, odpravljati napake.

Obratni električarji so odpravljali napake na električni opremi. Izvajali so redna dežurstva.

Večina električarjev je imela izpit »Ex naprav« (eksplozijsko nevarni motorji in napeljave). Izpit so opravljali v podjetju Varnost Zagorje.