Dogodki v času vsesokolskega zleta

Iz časnikov Jugoslavija in Jutro (posebna priloga z dne 6. avgusta 1922) lahko izvemo za natančen spored vsakodnevnih dogodkov prvega jugoslovanskega vsesokolskega zleta v Ljubljani. Pred glavnim vsesokolskim dogajanjem so izvedli še dva predzletna dneva, in sicer 23. julija in 6. avgusta 1922.

Spored glavnih dogodkov:

Četrtek in petek, 10. in 11. avgust 1922: prihod gostov in tekmovalcev; v petek in še soboto, 12. 8., je Mednarodna telovadna zveza priredila 7. mednarodno tekmovalno tekmo. V četrtek, 10. 8. 1922, ob osmih zvečer so na vrtu hotela Tivoli priredili koncert vojaške godbe na čast mednarodnim tekmovalcem.

Petek, 11. 8. 1922: ob šesti uri zjutraj je bila na sporedu tekma članic društev Jugoslovenskega sokolskega saveza (JSS); ob osmi uri je sledil začetek mednarodne telovadne tekme na zletišču. Ob 20. uri so v opernem gledališču uprizorili Prodano nevesto, v dramskem pa Pohujšanje v dolini šentflorjanski.