Hotel Beograd v Slovenj Gradcu

Še v istem letu (1919) je podjetni Oset, ki so ga Nemci, ko so zasedli Koroško, na Tolstem vrhu popolnoma oplenili in ga materialno skoraj uničili, vzel v najem še Schullerjev Hotel Sandwirt v Slovenj Gradcu, ga posodobil in preimenoval v Hotel Beograd, ki je premogel kavarno, sobe za tujce, lastne voznike, kegljišče in lep vrt. V hotelu sta bili tudi mesarija in veletrgovina z vinom. Trgovino z vinom je propagiral skupaj s Franjem Cajnkom. V Dolenjskih novicah sta naznanjala, da imata veliko zalogo najboljših vin (muškat, rizling, šipon, burgundec, portugalec, šilhar, pristni ljutomerčan, haložan, bizeljčan in pekrčan ter črna dalmatinska in najboljša banatska bela stara in nova vina). Pozivala sta slovenske kupce vin, naj se gostilničarji otresejo nemških trgovcev z vinom in naj naročajo le od domačih jugoslovanskih vinskih trgovin, ki jim bodo zagotovo enako dobro postregle s svojo vinsko zalogo. Hotel je imel na voljo tudi hladna in topla jedila, pivo in kavo. (G 1919)