Pustni dan v vrtcu

Pustni dan v vrtcu

Pustne maškare imajo pri nas že dolgo tradicijo. Fotografija je bila posneta leta 1966 v vrtcu, kjer so še posebej poskrbeli za pustne šeme. Otroci smo bili našemljeni v gobice, indijance, črnce, dimnikarje, miške in druge like. Tako je nastala tudi ta fotografija moje skupine v vrtcu Marjetka. Vsako leto se je organizirala tudi pustna povorka, v kateri smo bile maškare iz vrtca in šole, pridružile so se nam tudi odrasle skupinske in posamezne maske ter pihalni orkester. Zbrali smo se pred vrtcem oz. pred takratnim Titovim domom (danes Kulturni dom), se peš odpravili skozi staro mestno jedro po glavni cesti mimo železarne na Čečovje, kjer smo pred Domom železarjev, znamenito Kavarno, priredili pustno rajanje. Da bi pregnali zimo, smo zažgali starko Zimo, ki so jo vsako leto skrbno in domiselno izdelale vzgojiteljice iz vrtca.