skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Moj mlada mami Dora

Moja mami se je kot tretja od štirih deklet rodila leta 1925 na domačiji Arzenškovih, po dom. pri Zaverjek, v vasi Bodrež v takratnem Sv. Vidu, danes v Šentvidu pri Grobelnem. Otroštvo je preživela v družbi mame Rotije in očeta Jožefa in sester Karline, Lizike in najmlajše Julijane,  ki jih je februarja dopolnila častitljivih 94 let in jesen življenja preživlja na rojstni domačiji v Bodrežu.

Kot je bilo za takratni čas povsem običajno, so vse štiri ob otroški igri pomagale pri lažjih kmečkih opravilih. Družina se je ob živinoreji in poljedelstvu ukvarjala še z gozdarstvom in vinogradništvom.

Moja mami se je med drugo svetovno vojno leta 1942 izučila za šiviljo v damskem-modnem salonu Josefine Legnat v Šmarju pri Jelšah.  Pri štiriindvajsetih se je leta 1949 poročila z Ivanom Žmaherjem (1926-2004) prav tako doma iz Bodreža. Mlada družina je živela v Celju, kjer se je najprej rodil brat Marijan (1949-2012) in nato leta 1955 moja malenkost. Mama je doma skrbela za gospodinjstvo, naju z bratom vzgajala s predano ljubeznijo in tako oba skrbno pripravila za življenje. Jesen življenja je ob težki bolezni do smrti leta 2010 preživljala v našem domu, kjer smo se ji z mojo družino skušali vsaj malo oddolžiti za vse dobro, ki sem ga bila po njej deležna.

Slika

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.