Mladi planinci na poti na Snežnik

Čeprav so na videz še mladi so vsi že opravili planinsko šolo na OŠ Dragotin Kette v Ilirski Bistrici, kjer je delovala močna planinska skupina. Najmlajši seveda »malo planinsko šolo«. Svoje pridobljeno planinsko znanje so preizkusili med drugim tudi z vzponom na 1796 m visoki Snežnik. In kar dobro jim je šlo. Na čelu je bila izkušena Irena Čebokli, ob njej bratec Iztok, s kapo David Valenčič pred njima pa bratec in sestrica Janko in Metka Čeligoj. Posebno pohvalo si zasluži planinka Irena, ki je že leta 1970 na srečanju »pionirjev planincev Jugoslavije« na Rudnem polju, kot najmlajša v Sloveniji, prejela bronasto značko pionirja planinca. Značko ji je s posebno pozornostjo vročila takratna načelnica mladinske komisije PZS Andreja Mlinar. O tem je poročala tudi slovenska televizija. (Foto Ivan Čebokli, tekst Vojko Čeligoj)