Brežiški Slovin na slovinijadi

Fotografija prikazuje udeležence brežiškega Slovina, ki se je kasneje preimenoval v Vino Brežice,  na slovinijadi v Zemunu.  Slovinijada, ki je potekala vsako drugo leto,  je bilo športno srečanje delavcev Slovinovih TOZD-ov in delovnih organizacij iz vse Jugoslavije. Tekmovali so v keglanju, rokometu, odbojki, nogometu, namiznem tenisu, vlečenju vrvi, streljanju, itd. Slovinijada je običajno potekala od petka do nedelje. Med športnimi nastopi so si ogledovali mesto gostitelja in okolico.

Na 6. slovinijado v Brežicah je leta 1985 prišlo več kot 600 ljudi. Gostil jih je delovni kolektiv Slovina, DO Bizeljsko – Brežice.  Športna tekmovanja so se vrstila na igriščih v Brežicah in v Čateških toplicah. Med športnimi nastopi so udeleženci obiskovali okoliške kraje in bivanje v Brežicah izkoristili tudi za ogled Kumrovca.