Metlika ‒ Protest proti zaprtju banke

V zgradbi Prve Dolenjske hranilnice in posojilnice na metliškem Trgu svobode je dolga leta delovala metliška poslovalnica Ljubljanske banke oz. NLB. Kasneje je banka delovala tudi v poslovnem centru Gala. Leta 2014 so se odločili, da poslovalnico na Trgu svobode zaprejo. Stranka Solidarnost je pozvala k protestu:
“Pred kratkim smo davkoplačevalci plačali milijardno dokapitalizacijo Nove ljubljanske banke, ki je v 100 odst. državni lasti. Medtem ko davkoplačevalci, tudi Metličani, plačujemo zavoženo poslovanje NLB, si nesposobno in neodgovorno vodstvo za svoje uničujoče delo izplačuje celo milijonske nagrade. Sedaj je na udaru še poslovalnica NLB v starem metliškem jedru, v prostorih, v katerih je bila ustanovljena Prva dolenjska hranilnica in posojilnica. Slednjo naj bi zaprli aprila letos. Pred leti je država iz starega jedra že pregnala lekarno, pošto, nato upravno enoto, davčni urad, sedaj očitno sledi še banka. Dovolj je bilo uničevanja stare Metlike, dovolj je bilo norčevanja iz davkoplačevalcev. Čas je za upor. Stranka Solidarnost poziva k protestu in k podpisovanju peticije proti zaprtju poslovalnice v starem mestnem jedru.”

Protest se je zgodil 4. 3. 2014.  Epilog: banko so vseeno zaprli.