Zemljevid  

Z novimi gojzarji in svežimi žulji osvojila Triglav, 1977

S prijatelji in sodelavci SOZD Merx Celje smo se pred štiridesetimi leti, konec avgusta 1977, povzpeli na Triglav, slovenski nacionalni simbol. Zame je bil to prvi in zaenkrat tudi zadnji pohod na našega očaka. Po štiridesetih letih so ostali lepi spomini, predvsem pa "boleči" kot posledica moje nepremišljenosti, s katero sem se odpravila na planinski vzpon - v čisto novih gojzerjih in povsem brez kondicije. Do planinskega doma na Krederici mi je kljub utrujenosti in dehidracijei nekako uspelo prisopihati. Prave težave so se pojavile nasledn ...

Preberi več

S prijatelji in sodelavci SOZD Merx Celje smo se pred štiridesetimi leti, konec avgusta 1977, povzpeli na Triglav, slovenski nacionalni simbol. Zame je bil to prvi in zaenkrat tudi zadnji pohod na našega očaka. Po štiridesetih letih so ostali lepi spomini, predvsem pa "boleči" kot posledica moje nepremišljenosti, s katero sem se odpravila na planinski vzpon - v čisto novih gojzerjih in povsem brez kondicije. Do planinskega doma na Krederici mi je kljub utrujenosti in dehidracijei nekako uspelo prisopihati. Prave težave so se pojavile naslednje jutro, ko je sledil vzpon na vrh. Zatečene in ožuljene noge sploh niso "hotele" v lepe in čisto nove gojzarje. Najrajši bi ostala na Krederici in počakala skupino,da se vrne. Samo prijateljem in sodelavcem Ediju Stepišniku, Robertu Čemažarju, Daniju Volku, Cvetu Kolencu in Poldetu Trupeju in njihovem spodbujanju se lahko zahvalim,da sem postala "prava Slovenka".  Njihove čokoladice, bonboni so bili tudi odločilni, da sem, sicer počasi, a varno prišla k Aljaževem stolpu.

Tu sem hrabro preživela "krst" po zadnji plati, ki pa je prejela še zelo zaslužen dodaten udarec za opomin na račun moje nepremišljenosti, s katero sem se odpravila na planinsko turo.

Kljub vsem težavam sem ponosna, da mi je uspelo povzpeti na naš najvišji vrh.

Seveda so me pri spustu vseskozi ožuljene noge opominjale, kako se ne odpravlja na planinsko turo.

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Cvetka Škoflek-Celje

Čas, ki ga prikazuje slika

konec avgusta 1977

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Mojstrana

Osebe na fotografiji

Cvetka Škoflek (označena x)

Ključne besede

Triglav, planinski vzponi, spomini

Datum objave

21.07.2017 17:41

Zadnja sprememba

08.11.2017 17:31

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam