Zemljevid  

SINDIKALNO DRUŽENJE ZA NOVO LETO, Topol, Ilirska Bistrica 1954

Novoletne zabave ali bolje novoletna druženja so bila pred petdesetimi leti seveda dosti bolj skromna kot so danes.  Organizirale so jih sindikalne podružnice v posameznih podjetjih, če so le imele primerne prostore. Posebno dolgo tradicijo so imela tovrstna druženja v Tovarni Topol v Ilirski Bistrici. Zaposleni so že teden dni prej pospravili pritličje furnirnice, ga dobro očistili, skromno okrasili s smrekovimi vejicami, pripravili šank s pijačo in povabili živo glasbo med domačimi ansambli, ki so bili na voljo.  Druženja so po navadi or ...

Preberi več

Novoletne zabave ali bolje novoletna druženja so bila pred petdesetimi leti seveda dosti bolj skromna kot so danes.  Organizirale so jih sindikalne podružnice v posameznih podjetjih, če so le imele primerne prostore.

Posebno dolgo tradicijo so imela tovrstna druženja v Tovarni Topol v Ilirski Bistrici. Zaposleni so že teden dni prej pospravili pritličje furnirnice, ga dobro očistili, skromno okrasili s smrekovimi vejicami, pripravili šank s pijačo in povabili živo glasbo med domačimi ansambli, ki so bili na voljo.  Druženja so po navadi organizirali tudi za Dan Republike, 29. novembra. Vstopnina je bila le simbolična.

Na sliki skupina slučajnih in prepoznavnih obiskovalcev na tej zabavi dne 29. dec. 1954 v Topolu, ki se  je v tem času preimenoval v obrat pivškega Javorja. (328/vč)

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

nn, sliko hrani Vojko Čeligoj

Čas, ki ga prikazuje slika

1954

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

Udeleženci novoletnega druženja 1954

Ključne besede

Novo leto, zabava dec. 1954

Datum objave

31.12.2017 20:29

Zadnja sprememba

31.12.2017 20:29

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam