Latkovske žene ob blagoslovitvi gasilskega doma, 1926

Od leve sedijo: Marija Ocvirk, Urška Janc, Lenika Ribič, Julka Ocvirk, sestri Marija in Amalija Rojnik;
v prvi vrsti stojijo: Terezija Ocvirk, Fanika Stergar, Cilka Škof, Pavla Medved, Ivanka Lenko, Kati Ribič; Karolina Škof, Marija Ajdič, in Helena Horvat;
v drugi vrsti stojijo: Pepca Medved, Neža Kramar, Pavla Lenko, neznana, Jože Ribič, Franc Cilenšek, Amalija Lapan in sestri Lojzka in Marija Zagožen.

Gasilsko društvo Latkova vas je bilo ustanovljeno 16. februarja 1902 pod imenom Požarna bramba Ladkova vas. Pričujoča fotografija je nastala 8. septembra 1926, ko so  v središču vasi zgradili in odprli nov zidan gasilski dom. To je bil prvi zidani dom v širši preboldski okolici in je pozneje služil tudi gasilski godbi na pihala ter postal središče vaškega življenja, raznih tečajev in vaj.

PGD Latkova vas danes šteje več kot 160 članov in pokriva teritorij druge polovice dela Latkove vasi v Občini Prebold. Je gasilska enota I. kategorije ter sodeluje po potrebi na širšem območju Občine Prebold ali v sosednjih občinah. Društvo je že od svojega nastanka »središče« Latkovčanov, saj poleg skrbi za požarno varnost prireja in organizira tudi kulturne in družabne prireditve.

Uporabljena vira:
Dolinar, Ivan: Zgodovina Latkove vasi v Spodnji Savinjski dolini, 2004, str. 67-68