Zemljevid  

Kino Metlika - filmski plakati

Kinooperaterska kabina v Metliki je bila prelepljena s filmskimi plakati. Mnogi so tudi v srbohrvaščini, saj slovenskih prevodov vedno ni bilo. Čeprav naj bi bili tuji filmi, predvajani v Metliki,  podnaslovljeni s slovenskimi podnapisi, je večkrat prišel film zgolj s srbohrvaškimi, kar pa večine gledalcev ni prehudo motilo. Filme so po železnici v Metliko pošiljala kinematografska podjetja iz cele Jugoslavije, zato je večkrat prišlo do pomote pri jeziku podnapisov. Kinopredstave v Metliki so bile večinoma ob petkih in nedelj ...

Preberi več

Kinooperaterska kabina v Metliki je bila prelepljena s filmskimi plakati. Mnogi so tudi v srbohrvaščini, saj slovenskih prevodov vedno ni bilo. Čeprav naj bi bili tuji filmi, predvajani v Metliki,  podnaslovljeni s slovenskimi podnapisi, je večkrat prišel film zgolj s srbohrvaškimi, kar pa večine gledalcev ni prehudo motilo. Filme so po železnici v Metliko pošiljala kinematografska podjetja iz cele Jugoslavije, zato je večkrat prišlo do pomote pri jeziku podnapisov.

Kinopredstave v Metliki so bile večinoma ob petkih in nedeljah, in sicer po dva filma. V petek so prvega vrteli ob 18. uri in drugega ob 20. uri. V nedeljo so bile predstave ob istih urah, a v obratnem vrstnem redu. Kinopredstave v Metliki so obiskovali tudi gledalci iz sosednje Hrvaške, ki so bili včasih tudi v večini. Z razvojem videa  je število obiskovalcev kinopredstav upadalo.   

Zaradi zmanjševanja obiska in posledično večjih stroškov je nekaj let potekalo tudi sodelovanje s kinom iz Črnomlja. Isti film se je ob koncu tedna predvajal tako v Metliki kot v Črnomlju, stroški pa so se delili. Obisk se je še vedno manjšal in mnoge predstave so tudi odpadle. Redna kino dejavnost je počasi ugasnila.

  

   

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Matjaž Rus

Čas, ki ga prikazuje slika

1981 - 1990

Kraj

Metlika

Ključne besede

Metlika, Bela krajina, kino,

Datum objave

12.12.2019 09:44

Zadnja sprememba

12.12.2019 09:44

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam