skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Tamburaška skupina KUD Ivan Lončarič Trniče

Tamburaška skupina KUD Ivan Lončarič prihaja z Dravskega polja, natančneje iz kraja Trniče; vas se nahaja na sredini poti med Mariborom in Ptujem. Kulturni utrip v Trničah je zelo živahen, saj v tamkajšnjem kulturno-umetniškem društvu delujejo gledališka sekcija, ženski in mešani pevski zbor, ljudske pevke, po stažu najmljaša sekcija pa je ravno tamburaška skupina, ki v letu 2016 praznuje 15. obletnico obstoja. Pred več kot 15 leti so tako v društvu kupili nove tamburice, sestavili ekipo začetnikov ter začeli z vajami, ki so po 6 mesecih obrodile prve sadove. Domačemu občinstvu so se predstavili za materinski praznik in takoj osvojili srca domače publike.

V 15 letih delovanja se je v tamburaški skupini nenehno kaj dogajalo, saj so prihajali novi glasbeniki ter odhajali ustanovni člani.

Tamburaši pri igranju radi tudi zapojejo. Njihov repertoar vključuje slovenske ljudske, starogradske, dalmatinske in klasične tamburaške pesmi. Udeležujejo se občinskih in regijskih tamburaških revij, raznih proslav, zelo radi jih povabijo na obletnice in rojstne dneve, da gostom popestrijo vzdušje.

Skupino vodi Igor Robar.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.