skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Pravljično-poetične urice v ptujski knjižnici

Mladinski oddelek Knjižnice Ivana Potrča Ptuj ob koncu počitnic vabi na pravljično-poetične urice. Prireditev poteka v okviru festivala Dnevi poezije in vina

Sreda, 25. avgusta, 17.00, PRVIČ
»Na tem svetu si je pač treba vsak trenutek nekaj želeti, kajti le tako je mogoče kaj doživeti!« je vzkliknil ves navdušen. Cufek Modrijan je eden izmed prvih literarnih živalskih junakov Ferija Lainščka, ki ga je odlično upodobil Marjan Manček v slikanici sestavljanki, knjižni posebnici. Prva izdaja je iz leta 1989.

Četrtek, 26. avgusta, 17.00, DRUGIČ
Slikanica Rad bi je izšla leta 1998, kjer pesnik pravi: Rad bi zaupal vam čisto na koncu, zlagal sem rime o brodolomcu, skuhal pa pesem o rimoloncu. Za konec bomo barčico spustili v lonec!

Petek, 27. avgusta, 17.00, TRETJIČ
Cicibanija je prvič izšla leta 1987, v novi slikaniški obliki s podobami Silvana Omerzuja pa leta 2012. »Nihče ne ve, kje leži ta čudna dežela, ta Cicibanija. Pravijo, da moraš na konec sveta« in nato še kak kilometer pešpoti … In veliko čarovnije se med knjižne platnice skrije, ko otrok v knjižnico zavije.

Sobota, 28. avgusta, 15.30, ČETRTIČ
Barvit sprehod za male in velike v vse sobice Mladinskega oddelka. Od črne do bele in rjavo zlate, kakor pravi pesnik v knjigi Barvice iz leta 2010.

Vljudno vabljeni!

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.