skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Povodni mož Patrika Komljenovića

Knjižnica Ivana Potrča Ptuj vabi na odprtje razstave stripa in predstavitev sodobne interpretacije Prešernovega Povodnega moža v obliki stripa Patrika Komljenovića.

Ilustrator Patrik Komljenović se je v svoji diplomski nalogi lotil predelave znanega slovenskega mita o ljubljanskem povodnem možu, ki ga je prvi zapisal Janez Vajkart Valvasor, kasneje pa upesnil France Prešeren. Zloglasno zgodbo je prenesel v sodobni čas in predstavil povsem nov ekološki zaplet. V obliki stripa je na slikovit način prikazal nov pogled na zgodbo, za katero mislimo, da jo poznamo, a v sebi skriva še mnogo vprašanj. Z barvitim likovnim izrazom je Patrik Komljenović ustvaril likovno zgodbo za današnji čas, ki je bila hkrati ilustrirana v likovnem jeziku, bližjem sodobnejši publiki. Z izpostavljanjem univerzalne problematike recikliranja odpadkov, ki je tako lokalna kot tudi globalna, je aktualiziral mitsko nadnaravno silo, ki vzpostavlja naravno ravnovesje.

Odprtje razstave bo potekalo v ponedeljek, 7. februarja 2022, ob 19. uri na YouTube kanalu knjižnice. Pogovor z avtorjem bo moderirala Kaja Čelan, v kulturnem programu bodo nastopili člani Mladinskega društva BTT.

Z dogodkom bomo počastili 8. februar, slovenski kulturni praznik. Razstava bo na ogled v razstavišču knjižnice od 7. do 24. februarja 2022. Vabljeni!

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.