skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Poljski godalni večer

V sklopu prireditev ob 30. obletnici vzpostavitve poljsko-slovenskih diplomatskih odnosov se bo v soboto, 22. oktobra 2022, ob 18.00 v slavnostni dvorani na Ptujskem gradu predstavil godalni kvartet Floris s programom, ki bo posvečen poljskim skladateljem.

Godalni kvartet Floris je komorna skupina s pisano mednarodno zasedbo glasbenikov, akademikov priznanih glasbenih univerz iz Slovenije, Romunije, Švice, Poljske, Madžarske in Združenih držav Amerike, ki ga sestavljajo Barbara Domiter, Gabor Kis, Levente Gidro in Gorazd Strlič. Vsi člani kvarteta so svoje znanje in odrske izkušnje kalili v širnem svetu pod vodstvom najboljših profesorjev in umetnikov, zato lahko ponudijo žameten zvok godalne glasbe na najvišji ravni.

Izbrane skladbe nas popeljejo skozi dve stoletji poljske in slovenske glasbene ustvarjalnosti – od Wladyslawa Żelenskega, ki je med najbolj priznanimi skladatelji iz obdobja romantike, prek Macieja Maleckega, enega najpomembnejših poljskih skladateljev 20. stoletja, do slovenskega vsestranskega Janija Goloba.

Vse skladbe, ki jih bomo slišali na nedeljskem koncertu, so prirejene za godalni kvartet. Obeta se zanimiv sprehod skozi večkulturno bogastvo poljske in slovenske glasbene zakladnice.

Koncert pod pokroviteljstvom veleposlanika Republike Poljske v Sloveniji nastaja v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj – Ormož ob podpori Veleposlaništva Republike Poljske v Sloveniji ter Ministrstva za kulturo in narodno dediščino Republike Poljske.

 Vstop prost.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.