skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Okrogla miza o stavbi Koteks Tobus na Ptuju

Mestna občina Ptuj, Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož in Zavod za varstvo kulturne dediščine RS, Območna enota Maribor, vas v ponedeljek, 10. oktobra 2016, ob 18. uri vabijo v dominikanski samostan na Ptuju na okroglo mizo o stavbi Koteks Tobus (Dravska ulica 14, Ptuj).

Nekdanja usnjarna Pirich, kasneje Koteks Tobus, je umeščena na odlično lokacijo ob Dravi in pomembno sooblikuje mestno veduto. Je edina priča usnjarske dejavnosti, ki je v preteklosti zavzemala velik del ptujskega dravskega nabrežja. Zgradba s slikovito streho žal že dolgo nima funkcije in je v slabem stanju, zato si želimo njene skorajšnje obnove in revitalizacije.

Zgodovino stavbe in ptujskega usnjarstva bo predstavila Marija Hernja Masten, izvrstna poznavalka ptujske preteklosti. O spomeniških vrednotah objekta bo govoril Srečko Štajnbaher, vodja mariborske območne enote ZVKDS RS, z analizami materialov pa nas bo seznanil predstavnik podjetja Kema iz Puconcev. K pogovoru smo povabili tudi arhitekte, ki so sodelovali pri izdelavi idejnih projektov za ureditev območja v mestni hotel. Pogovor bo povezovala Marjeta Ciglenečki.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.