skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Odprtje razstave Malek 2023 in osma postavitev Rastoče knjige Ormoža

Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož vabi na odprtje in slavnostno prireditev osme postavitve Rastoče knjige Ormoža, ki bo v petek, 10. novembra 2023, ob 18. uri v Beli dvorani Grajske pristave Ormož.

Vseslovenskemu projektu Rastoča knjiga, ki vzpodbuja k razmisleku o pomenu nacionalnega samozavedanja, se pridružuje tudi Ormož. V Rastoči knjigi Ormoža z likovno-literarno kolonijo, razstavo nastalih del in kulturnim programom na postavitvi rastoče knjige že od leta 2016 sodelujejo JSKD OI Ormož, Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož in Knjižnica Franca Ksavra Meško Ormož.

Tudi v letošnjem letu so se ljubiteljski likovni in literarni ustvarjalci ter fotografi iz celotne Slovenije in tujine že enajstič zapovrstjo zbrali na dvodnevni likovno-literarni koloniji Malek 2023, ki jo pripravlja JSKD OI Ormož v sodelovanju s podjetjem Puklavec Family Wines, Likovno kulturnim društvom Ormož in Kulturno umetniškim društvom Prasila iz Središča ob Dravi.

Letošnja kolonija Malek 2023 je nosila naslov »Ormož, naše mesto«, posvečena pa je bila 750. letnici prve omembe mesta Ormož. Odprtje razstave na koloniji nastalih likovnih del bo hkrati tudi osma postavitev Rastoče knjige Ormoža.

Slavnostni govornik bo Tone Peršak, slovenski pesnik in pisatelj.

V kulturnem programu se bo bibliotekarka Simona Sakelšek pogovarjala s Cirilom  Ambrožem in opozorila na njegov prispevek k promoviranju lepot naravne in kulturne dediščine Ormoža, ki jo čuti in ujame v objektiv kot izjemen fotograf.

Za glasbeno popestritev programa bo poskrbel Ženski pevski zbor Okarina.

Razstava bo na ogled do 31. januarja, v delovnem času Pokrajinskega muzeja Ptuj– Ormož, enota Ormož.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.