skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Ljubljana moje mladosti - Viki Grošelj

Vrhunski alpinist, avtor in športni pedagog vse življenje raziskuje skrite in večini nedostopne kotičke sveta, tudi najvišje med njimi. Je Slovenec z največ preplezanimi osemtisočaki in prvi iz naše podalpske dežele, ki se je povzpel na vse najvišje vrhove celin. Z vseh svojih odprav in pohodov se vedno vrača v Ljubljano, v domače Gunclje ob vznožje gozdnatega gričevja.

»V ekstremnih pogojih si izpostavljen samemu sebi in takrat pridobiš izkušnje, ki se jih ne moreš naučiti iz knjig«, pravi Viki. »Ugotoviš pa, kaj je v življenju pomembno.«

Skozi mladostne spomine na domači kraj, mesto, prigode in prve (po)dvige, ki so bili že v rani mladosti odskočna deska do skalnatih vrhov, ga bosta v torek, 20. februarja 2024, med 18. in 19. uro vodili Maja Čakarić in Klara Škrinjar, novinarki in ustvarjalki podkasta Strašno hudi.

Pogovor z Vikijem Grošljem odpira drugo sezono pogovornih večerov z naslovom Ljubljana moje mladosti. Vabljeni na zanimiv večer v dvorano MKL-Slovanske knjižnice in Knjižnice Bežigrad na Einspielerjevi 1.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.