skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Literarni večer s Tonetom Partljičem

Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož vas v četrtek, 2. februarja 2023, ob 17. uri vabi na literarni večer s Tonetom Partljičem.

Ljudje ne maramo vojn. Ves svet je proti vojnam. A obenem se te neprestano dogajajo – že od pradavnine. Tudi literatura je polna zgodb o velikih zavojevalcih in zmagovalcih. Kje so v teh zgodbah usode najmanjših, najranljivejših, otrok?

Knjiga Toneta Partljiča z naslovom Strnišča (Založba Pivec, 2022) prinaša devet kratkih zgodb, za katere avtor pravi, da jih je že dolgo nosil v sebi. Lepe, nekatere pretresljive, celo tragične zgodbe o otrocih v raznih vojnah in o njihovem trpljenju. Zgodbe so mozaik prvoosebnih pripovedi, ki jih pripoveduje avtor, vsevedni pripovedovalec, in bi jim najraje dal podnaslov Da se ne pozabi.

Kljub zahtevni tematiki, ki bralca spravi do solz, knjiga ni v celoti črna ali pesimistična, ampak ostaja človeška, navsezadnje govori o rojstvu, božiču, toplem zatočišču družine, pomenu matere, očeta.

Partljičeve zgodbe se prepletajo s fotografijami Stojana Kerblerja, nagrajenca Prešernovega sklada za življenjsko delo, ki prikazujejo ganljive podobe otrok.

S pisateljem Tonetom Partljičem se bo o knjigi Strnišča pogovarjala Marijana Korotaj.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.