skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Literarni večer s Ksenijo Trs v Kulturnem domu Sveti Tomaž

Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož vabi na literarni večer s Ksenijo Trs, ki bo v sredo, 6. marca 2024, ob 18. uri v Kulturnem domu Sveti Tomaž.

Ksenija Trs, knjižničarka Mariborske knjižnice, je prejemnica Čopovega priznanja za izjemne dosežke v knjižničarstvu. Svoje otroštvo je preživljala skupaj s starimi starši na Humu pri Ormožu, kjer je uživala v neokrnjeni naravi in bolj ali manj brezskrbnem otroštvu.

V sredo, 6. marca 2024, ob 18. uri nam bo v Kulturnem domu Sveti Tomaž najprej predstavila svoj literarni prvenec, avtobiografsko pripoved Kdo se boji črnega moža?, ki je izšla pri Založbi Pivec. Roman je zapisala v preprostem, humornem tonu, ki izžareva optimizem in neizmerno življenjsko energijo, kljub temu, da jo je življenje temeljito preizkušalo. Posebnost zgodbe je lahkotno vključevanje prleške govorice v dialogih.

V drugem delu večera bo spregovorila o svoji že tri desetletja dolgi »potujoči štoriji« kot potujoča knjižničarka Mariborske knjižnice, ki jo je zapisala v knjigi Potujoči utrinki. V njej nam skozi zgodbe razkriva poslanstvo in dejavnost potujočih knjižnic, posebnosti dela na bibliobusu in lik potujočega knjižničarja. V knjigi skozi vesele, hudomušne in nagajive utrinke spoznavamo, zakaj je ta poklic navdih in hkrati izziv ter kako s srčnostjo in optimizmom potujoči knjižničarji peljejo svoje poti, da bi tkali vezi med ljudmi.

Z gostjo se bo pogovarjala Marijana Korotaj.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.