skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Katja Bogataj: Ujeti v globalnem svetu

Medobčinski muzej Kamnik vabi v sredo, 30. septembra 2020, ob 18. uri v Galerijo Miha Maleš na odprtje fotografske razstave Katje Bogataj Ujeti v globalnem svetu

Katja Bogataj je leta 2015 zaključila študij kiparstva z intermedijsko instalacijo pri profesorju Alenu Ožboltu na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Trenutno opravlja podiplomski študij iz kiparstva na Akademiji lepih umetnosti v Lizboni na Portugalskem. Sicer živi in dela v Žireh.

Katja Bogataj je kiparka, ki se v svojem delu loteva družbeno angažiranih vsebin. To počne z natančnostjo pri realizaciji, umetniško senzibilnostjo in zavzetostjo. Nabor njenih izraznih pristopov je raznolik, kakor tudi tehnike, ki jih uporablja pri delu. Poleg klasičnega kiparstva, kjer se loteva oblikovanja kovinskih skulptur z varjenjem, se ukvarja tudi s fotografijo, videoinstalacijami, intermedijskimi postavitvami, kostumografijo in plesom.

Razstava Ujeti v globalnem svetu  je serija dvaindvajsetih fotografij, ki prikazujejo moško in žensko energijo oziroma ženski in moški način bojevanja v globalnem svetu in hkrati ponazarjajo notranji svet in notranji konflikt obeh polov, moške in ženske energije.

Vir: https://www.muzej-kamnik-on.net/dogodki/katja-bogataj-ujet-v-globalnem-sistemu-ona-on/

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.