Zemljevid  

Sto slovenskih ponarodelih pesmi

Javni sklad Republike Slovenije, Območna izpostava Ptuj vabi na predstavitev notne zbirke Sto slovenskih ponarodelih pesmi, ki bo v sredo, 9. oktobra 2019, ob 17. uri v Hotelu Mitra na Ptuju.

Avtor pesmarice je Ptujčan Mitja Gobec. V pesmarici so objavljene eno ali dvoglasne pesmi, ki so videti ljudske, a je avtor pesmim našel enega ali oba avtorja - torej pesnika ali (in) skladatelja. Notni zapisi so opremljeni s številčnimi oznakami akordov, ki jih je prispeval skladatelj Tomaž Habe. Posebno poglavje v pesmarici je priročniškega tipa saj je objavljen seznam in nahajališča 953 uglasbitev pesmi za vse zborovske zasedbe. Posebni poglavji sta tudi seznam pesnikov in skladateljev s podatki rojstev in smrti.

Pesmarica je namenjena učiteljem glasbene vzgoje na osnovnih in glasbenih šolah, organizatorjem območnih revij pevskih zborov in staršem, ki lahko svojim otrokom odkrivajo slovensko glasbeno dediščino in tako obudijo družinsko petje.

Pesmarico bosta poleg avtorja predstavili predstavnici JSKD ter urednici notne zbirke Mihela Jagodic in Joži Vovk.

S prepevanjem pesmi iz pesmarice bodo sodelovali pevci iz OŠ Ljudski vrt. Po predstavitvi bo prijetno druženje!

(Mihael Roškar, v. d. vodje OI JSKD Ptuj)

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

Sto slovenskih ponarodelih pesmi

Čas dogodka

9. oktober 2019, ob 17. uri

Lokacija

Hotel Mitra na Ptuju

Datum objave

07.10.2019 10:13

Zadnja sprememba

10.10.2019 10:41

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam