skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Sosed tvojega brega

V nedeljo, 30.8.2020, so se v Metliki zbrali v Sloveniji živeči literati tujih narodnosti, ki pišejo v svojem materinem jeziku. Poleg jezikov bivše države je to še arabščina, francoščina,  španščina, nemščina in angleščina.

Preberi več

To je bilo sicer že 42. srečanja pod imenom Sosed tvojega brega, ki ga organizira JSKD. Metlika pa je bila prizorišče prvič. Na razpisu je sodelovalo 46 avtorjev ki so cel dan preživeli na metliškem gradu, kjer so potekale literarne delavnice pod vodstvom pisatelja Zorana Kneževiča in pesnice in urednice Ane Porenta.  Oba sta tudi pregledala besedila vseh sodelujočih avtorjev in opravila izbor avtorjev, kateri so se potem predstavili na zaključni prireditvi. Le ta je bila v večernih urah, ob strogem spoštovanju pravil NIJZ, na metliškem grajskem dvorišču.  Dogodek je moderirala Klavdija Kotar. Nastopila pa sta tudi Zdravko Kunič (kitara) in Peter Ambrožič (harmonika) Prihodnje, 43. srečanje Sosed tvojega brega, bo prihodnje leto v Mariboru. 

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Naziv

Sosed tvojega brega

Čas dogodka

18.30

Lokacija

Metlika, Grajsko dvorišče

Kontaktna oseba

Rus, Matjaž

Datum objave

04.09.2020 10:42

Zadnja sprememba

04.09.2020 10:42

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam