Zemljevid  

Kdo je bil Pavel Kunaver - Sivi volk?

Slovanska knjižnica v Ljubljani vas v petek, 16. marca ob 18. uri vabi na predavanje in predstavitev knjige o Pavlu Kunaverju (1889-1988), enem od začetnikov slovenskega alpinizma, turnega smučanja in jamarstva ter pedagogu in ustanovnem članu slovenskega taborništva.

Ob 30-letnici smrti prof. Pavla Kunaverja bo knjigo v dvorani bežigrajske in Slovanske knjižnice na Einspielerjevi 1 predstavil avtor, dr. Jurij Kunaver. 

Preberi več

Pavel Kunaver je poučeval geografijo, zgodovino in slovenski jezik. Znan je bil po tem, da je zanivosti astronomije približal širši javnosti, predvsem šolarjem. O astronomiji je objavil osem publikacij, po Ljubljani pa je postavljal astronomske opazovalnice.

Bil je ljubiteljski slikar in naravovarstvenik, ki je občudoval in spoštoval naravo. Mlade je znal navdušiti za vse, kar se mu je zdelo poučno, zanimivo in lepo.

Med drugim je bil Pavel Kunaver vodja slovenskih skavtov, kasneje pa eden izmed ustanovnih članov slovenske taborniške organizacije in starešina Zmajevega odreda in Odreda Sivega volka. 

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

Kdo je bil Pavel Kunaver - Sivi volk?

Čas dogodka

16. 3. 2018 ob 18.00

Lokacija

Einspielerjeva ulica 1
1000 Ljubljana

Kontaktna oseba

Marolt, Erika
Nela Križnik Primožič

Datum objave

14.03.2018 09:13

Zadnja sprememba

14.03.2018 09:25

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam