skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Drobci iz zapuščine Franceta Miheliča

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož vabi na ogled razstave  Drobci iz zapuščine Franceta Miheliča, ki so jo pripravili v Salonu umetnosti na Prešernovi ulici 1 na Ptuju. Razstava je nastala kot dodatek k praznovanju 110-letnice umetnikovega rojstva.

France Mihelič je bil med letoma 1936 in 1941 profesor risanja na ptujski gimnaziji, leta 1992 pa je mestu Ptuj poklonil svoj povojni grafični opus. Ob tej priložnosti je bil imenovan za častnega občana Ptuja, po njem pa se je poimenovala galerija v nekdanjem obrambnem stolpu ob Dravi. Leta 1999 so njegovi dediči Pokrajinskemu muzeju Ptuj – Ormož zaupali v hrambo Miheličevo risarsko zapuščino, dr. Gostiša pa je leta 2013 muzeju podaril še Miheličevo zapuščino, ki jo je hranil sam. Tako je zdaj na Ptuju izjemna umetniška in dokumentarna zbirka slikarja Franceta Miheliča.

Razstava bo na ogled do 29. oktobra 2017. Razstavišče je odprto od srede do sobote od 10. do 13. in od 16. do 19. ure, v nedeljo od 14. do 18. ure. Ponedeljek in torek zaprto. Ogled razstave je brezplačen.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.