Zemljevid  

Češka književnost v luči slovenskih prevajalk in prevajalcev

Mestna knjižnica Ljubljana, enota Slovanska knjižnica, vabi med 8. in 31. 5. 2019 vse ljubitelje in bralce češke književnosti na odprtje razstave o prevodih češke literature v slovenski jezik. Odprtje razstave bo 8. 5. 2019 ob 19.00 v preddverju Slovanske in bežigrajske knjižnice. 

Skoraj vsak slovenski bralec pozna dela čeških pisateljev, kot so Karel Čapek, Bohumil Hrabal, Milan Kundera, Ladislav Fuks, Alexandra Berková ali Radka Denemarková. Zasluge za to pripadajo prav književnim prevajalkam in prevajalcem, ki neumorno prenašajo češko književnost v slovenski prostor. Razstava predstavlja delo vidnejših prevajalskih osebnosti, delujočih od srede 20. stoletja do danes.

Razstavo so pripravili Oddelek za slavistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Društvo slovenskih književnih prevajalcev in Kulturno-umetniško društvo Police Dubove v sodelovanju s Slovansko knjižnico. Projekt je podprlo Veleposlaništvo Češke republike v Ljubljani.

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

Češka književnost v luči slovenskih prevajalk in prevajalcev

Čas dogodka

8. - 31. 5. 2019

Lokacija

Einspielerjeva ulica 1
1000 Ljubljana

Kontaktna oseba

Marolt, Erika

Kategorije

Razstava

Datum objave

07.05.2019 07:46

Zadnja sprememba

07.05.2019 07:46

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam