Zemljevid  

Cankarjeva šola

 

V Cankarjevem letu in na začetku tedna ljubiteljske kulture vas v petek, 11. 5. 2018, ob 17. uri vabimo v Veliko predavalnico IZUM, Prešernova 17, na Spominjanja na temo Cankarjeva šola.

O Cankarjevih pogledih na šolo, o Cankarju v šoli in o mariborski 'Cankarjevi šoli' ob stoletnici izgradnje in deseti obletnici ukinitve bosta govorila Janez Karlin in Tone Partljič. Cankarjeve besede o šoli bo prebral gledališki igralec Marjan Bačko. Pogovor bosta usmerjala Majda Potrata in Franci Pivec.

Veselimo se srečanja z vami!

 

 

Preberi več

Oba nastopajoča sta legendi mariborske kulture, ki sta obenem najtesneje povezana s temo, ki ji posvečamo tokratna Spominjanja: Janez Karlin je poosebljenje nekdanje Osnovne šole Ivana Cankarja, ki je prirasla k srcu številnim generacijam, pred desetimi leti pa je bila ukinjena oz. pripojena osnovni šoli Franc Rozman Stane; Tone Partljič pa je izza svojih 'šolskih let' največji zaljubljenec v Cankarja in izjemen poznavalec njegovega življenja in dela.

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

Cankarjeva šola

Čas dogodka

11. 5. 2018 ob 17.00

Lokacija

IZUM

Kontaktna oseba

Mag. Franci Pivec

Kategorije

Pogovor

Datum objave

10.05.2018 14:13

Zadnja sprememba

10.05.2018 14:13

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam