Zemljevid  

Borut Juvanec: Arhitektura pastirjev v Alpah in na Veliki planini

Medobčinski muzej Kamnik vabi v sredo, 25. septembra 2019, ob 19. uri na predavanje dr. Boruta Juvanca o arhitekturi pastirjev v Alpah in na Veliki planini.

Na muzejskem večeru bo dr. Borut Juvanec, arhitekt, redni profesor in strokovnjak s področja teorije arhitekture, njenih proporcijskih sistemov, začetkov in izvorov ter etničnih prvin v arhitekturi, predstavil arhitekturo pastirjev v Alpah. Planšarstvo je gospodarska panoga, kjer pastirji sledijo dobri krmi v planine. Tam morajo bivati, skrbijo za varnost živine, ukvarjajo se s sirarstvom, pa še z marsičem.


Preberi več

Planšarska arhitektura je lahko v kamnu, alpska pa je predvsem lesena. Zanimiva je primerjava te arhitekture v vseh Alpah, najzanimivejše zgradbe pa so daleč na vzhodu, kjer je tudi planšarstvo nekaj povsem drugega. Planšarstvo še vedno živi in z novimi oblikami predstavlja pomemben element kulture. Slovenija je pri tem izjemno bogata in ima skrito bogastvo, ki ga moramo poznati, biti nanj ponosni in ga kot svojo dediščino tudi predstavljati.

Vabljeni.

Vir: https://www.facebook.com/events/543034899571193/

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Naziv

Borut Juvanec: Arhitektura pastirjev v Alpah in na Veliki planini

Čas dogodka

Sreda, 25. septembra 2019, ob 19. uri

Lokacija

Muzejska pot 3, 1241 Kamnik

Kontaktna oseba

mag. Zora Torkar

Kategorije

Predavanje

Datum objave

24.09.2019 15:22

Zadnja sprememba

24.09.2019 18:18

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam