Zemljevid  

Alma M. Karlin: Pod Košatim očesom

Alma M. Karlin: Pod Košatim očesom v izvedbi Ljubiteljskega gledališča Teharje Celje v ponedeljek, 26. 8. 2019, ob 20. uri v Lapidariju na Savinjskem nabrežju.

Preberi več

Kratka vsebina:
V neki samostanski pristavi na tibetanski planoti iščeta življenjske nauke in tolažbo dve ženski, starejša Ko in mlajša Ta, dekle iz čajnice. Sprejme ju mlada redovnica Me Ho in prisluhne njuni izpovedi. Daleč po kraju, času in oblikah so nam te ženske, a v njihovih besedah so spoznanja in resnice, ki segajo tudi v naš čas.

Novelo Pod Košatim očesom je po prevodu Zdenke Serajnik dramatiziral Peter Simoniti.

O avtorici ...

Alma M. Karlin (1889-1950)
Rojena je bila v Celju slovenskima staršema, oče Jakob je bil upokojeni major avstro-ogrske vojske, mati Vilibalda, rojena Miheljak, je bila učiteljica na nemški dekliški šoli v Celju. Zaradi zdravstvenih težav je neredno obiskovala osnovno šolo, zaradi mamine obsedenosti s spodobnostjo pa je morala prestati tudi naporno ortopedsko zdravljenje. Pri enajstih letih je v sebi odkrila nadarjenost za tuje jezike, pri osemnajstih je opravila državni izpit iz francoščine, leto kasneje še iz angleščine – kar ji je omogočilo samostojno poučevanje obeh jezikov.

Več o na povezavi...Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

Alma M. Karlin: Pod Košatim očesom

Čas dogodka

26. 8. 2019, ob 20. uri

Lokacija

Savinjsko nabrežje, Celje

Kontaktna oseba

Srečko Maček

Datum objave

23.08.2019 06:02

Zadnja sprememba

23.08.2019 06:04

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam