skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Fotografska razstava Gorana Turnška

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vljudno vabi na odprtje fotografske razstave Gorana Turnška, ki bo v četrtek, 1. decembra 2022, ob 18. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju. 

Umetnik Goran Turnšek, ki živi in ustvarja na Nizozemskem, se na svoji prvi samostojni razstavi v Miheličevi galeriji predstavlja s fotografijami avtoportretov, na katerih posnema svoja pokojna dedka in babico. Fotografira potlačene spomine iz otroštva, ki so posledica travmatične izkušnje. Življenje svojega dedka je fotografiral na klasičen način s stojala s samosprožilcem in tako poudaril njegovo odtujenost in distancirano osebnost. Babičino življenje pa je ujeto na sodoben način, v obliki selfija, saj je bila veliko bolj spontana in polna življenja. Zapuščena domačija iz sedemdesetih let 20. stoletja z opremljenimi sobanami, ki sta si jo Jakob in Marija zgradila v Zabovcih, je v projektu uporabljena kot filmska scena.
(Stanka Gačnik)

Ne spreglejte zadnje razstave v letošnjem letu, s posebnim otvoritvenim dogodkom in hkrati z dobrimi željami za prihajajoče leto!

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.