skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Razstava fotografij "Znani portreti doline Mirne"

»Skušam se vrniti iz vrveža vsakdana, kot se je Lovro trgal iz množice na Žalostni Gori, da najde svoj mir, da najdem svoj portret, prizor in za trenutek izgorim.

Zdelo se mi je že kot otroku, da sem se preselil v drug svet in nisem se spraševal, ali je to tista tako opevana idilična Dolenjska, čeprav…

Zdelo se mi je že kot otroku, da sem se preselil v drug svet in nisem se spraševal, ali je to tista tako opevana idilična Dolenjska, čeprav zemlja, vsakdanjost  je strašna, nerodovitna ilovica, grudasta in suha, čeprav je bila mogoče že nekaj dvestokrat prekopana na meter globoko in so jo že nešteti rodovi pregnojili s svojim znojem in s svojo krvjo.

Živimo morda v najlepših krajih sveta, v krajih, ki so po svoji legi, po svojem modrem nebu in po svojih barvah najlepši na Slovenskem.«
(Sebastjan Popelar po Vorancu, 2012)

Sebastjan POPELAR, roj. 1981 v Celju, samorasli likovnik in kulturni ustvarjalec se je že v osnovni šoli udeleževal likovnih natečajev. Intenzivneje se je z risanjem in slikanjem pričel ukvarjati v dijaških letih. Do danes je zaključil več slikarskih pa tudi fotografskih sklopov ter pripravil vrsto samostojnih razstav, sodeloval pa je tudi na mnogih skupinskih doma in v tujini. Za svoje delo je prejel več priznanj,v letu 2011/12 pa je v Občini Sevnica nosil naziv Ambasadorja kulture. Je avtor toplARTgalerije. Izdeluje slike po naročilu, oblikuje, se ukvarja z izdelovanjem mozaikov, spominkov, voščilnic ter dokumentira dediščino s posluževanjem fotografije, risbe, slike. 

Več na spletni strani: www.unikatnaDARILA.si

Slika

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.