skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Otroci se igrajo

Otroška igrapred 14. blokom 

Moji spomini na druženje pred 14. blokom (današnja Trubarjeva 11):

Pred blokom smo se igrali številne igre:

–          desetka (igra z žogo, ki jo mečeš v zid);

–          med dvema ognjema;

–          toč lesa;

–          skrivanje;

–          kolebnica;

–          zbiranje papirčkov, serviet;

–          Še posebej radi smo se igrali na tovornjaku, ki je bil last enega gospoda, bil pa je zelo hud, zato je vedno moral nekdo stražiti, da smo zbežali, če se je prikazal lastnik kamijona.

–          Kozičke (kuhali smo in punčkam menjavali oblekice); ob Kornu smo imeli stanovalci blokov vrtove in starši so nam odstopili košček vrta, kjer smo lahko “vzgojili” svoj pridelek, ga pobrali in za igro kuhali. Posodic za kuhanje se v trgovini ni dobilo, zato smo uporabili kar embalažo od konfetov. Pri kuhanju smo uporabljali tudi liste, kamenje, koščke lubja …

–          Ob Kornu smo lovili paglavce in urhe, v Panovcu smo si gradili “kapane” (skrivališča).

–          Večkrat so se odvijale bitke med “postajarji” in nami (priseljenci v ruskih blokih). Nikoli se nismo dobro razumeli in ujeli, bojevali smo se z loki in fračami, včasih se je kdo tudi poškodoval. “Naši” so lovili tudi slepiče in kače ter jih spuščali proti postajarjem.

–          Igrali smo se vojno in ko sem se enkrat med igro plazila po travi, sem se nabodla na kol, ki so ga uporabili za podpiranje paradižnika.

–          V Panovcu smo jedli divje jagode, rekli so nam, da so strupene, ampak mi smo prav tekmovali, kdo jih bo pojedel več. Vendar nihče ni umrl.

Slika

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.